zaterdag 13 augustus 2011

Mooi weer (soms Maloja wind)

Toen we wakker werden was het prachtig weer en we besloten met de bus richting Silvaplana/Surlej te gaan en vandaar richting St.Moritz te gaan wandelen (dus met de Maloja-wind in de rug). In Surlej stapten we vlak bij een heel leuk terrasje uit de bus en streken daar gelijk neer voor koffie en iets lekkers: een "Schuhsohle" die ondanks de naam erg lekker was. Het terras was net geopend zoals hieraan te zien is (overigens hadden we een aantal jaren geleden ook al op ditzelfde terrasje gezeten):
Nadat we daar een tijdje zaten kwam er ook een Mountain Bike gezin (zoals je die hier heel veel tegenkomt): Vader, Moeder, in dit geval met één dochter op een eigen bike maar ook één (4 jaar) die in slaap was gevallen in het zitje (met helm op!) en onverstoorbaar doorsliep:
Het kenmerk van Silvaplana is het Crap del Sass dat dus ook hier getoond moet worden:
Na op de brug van Surlej een panorama gemaakt te hebben gingen we verder wandelen op een pad langs het meer richting Champfér.
Langs het pad stonden regelmatig banken (helaas steeds in de schaduw) met een naam of opdracht en deze vonden we wel toepasselijk:

Op de wandeling richting Champfér zagen we plantjes met eigenaardige vruchtjes: het lijken net kleine perzikjes (maar hebben geen grote pit) en het blad van de plantjes lijkt op dat van het alpenroosje, voor zover we weten hebben we dit nooit eerder gezien en weten dus ook niet wat dit nu eigenlijk zijn:
Aan het eind van het pad langs het meer van Champfér en de Inn zagen we dit bruggetje:
Een eindje daarna vonden we een prettige bank om ons brood op te eten en toen dat op was wandelden we naar de Post van Champfér waar we de bus terug namen. Eerst op het appartement wat gedronken, daarna boodschappen voor het week-einde gedaan bij de COOP en daarna na de mis van 6 uur in de Sankt Karl.
En nu inmiddels gegeten (spiess met Pommes Duchesses en sla met mango/yoghurt toe) en dus tijd om deze bijdrage aan de blog te maken.
Tot morgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten