woensdag 10 augustus 2011

Veel zon en bijna geen wolken

Toen we vancohtend wakker werden zag het er veelbelovend uit en besloten we de wandeling langs de Heidi-Blumenweg te gaan maken. Na het ontbijt even brood gehaald bij de bakker en dat klaargemaakt voor onderweg en dat we later op een bankje bij de Heidi-Hütte opaten. Daarna op de kamer nog koffie gedronken en vervolgens met de bus naar de Schulhausplatz en vandaar naar de funiculair naar Chantarella waar de Blumenweg begint.
Als eerste foto natuurlijk één van fraaie bloemen want we gaan nu eenmaal over de Heidi-Blumenweg:
Langs de hele Heidi-Blumenweg zijn behalve veel bloemen ook allerlei leuke kijkjes zoals op deze waterval:
op de bergen, waarop nog een beetje verse sneeuw te zien is:
op het meer van Sint Moritz :
Langs de hele Heidi-Blumenweg waren bloemperkjes met een nummer dat correspondeert met een beschrijving die bij het begin van de weg meegenomen kan worden. Die is niet erg systematisch opgezet en ik weet dus nog niet hoe de blauwe bloem heet die bij dit nummer hoort..
Na het bezoek aan de Heidi-hütte gingen we naar het prachtige terras van hotel Salastrains waar deze koperen asbakken op de tafels stonden: de asbak was een schuifla die je dus na gebruik dicht kon doen:
Als laatste foto van vandaag een kijkje op de Heidi Hütte (zoals een paar jongetjes vorig jaar zeiden: het is gewoon een houten huisje) met helemaal beneden een stukje van Pontresina, gefotografeerd vanaf Salastrains.
We namen het baantje van Chantarella terug naar beneden, vanaf de Schulhausplatz de bus naar de COOP voor wat boodschappen en wandelden vandaar terug naar het appartement waar we begonnen met thee en koffie, daarna wat andere bezigheden met de foto's, wat gerust en ten slotte gegeten en opgeruimd en nu dus het blog bijgewerkt.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten