dinsdag 9 augustus 2011

Veel wolken en weinig zon

We namen na het ontbijt en wat opruimen de bus van halte Sonne naar het station en begonnen daar de wandeling, eerst bij Hotel Waldhaus steil omhoog en daar zagen we deze beeldengroep met de naam: Toekomst - Heden - Verleden:
Daarna eerst nog verder omhoog en daarna wat minder stijgend (en dalend) langs de Via Dimlej.
In het bos langs de weg was van alles te zien, onder andere dit groepje paddenstoelen.
We dronken koffie (met Kuchen!) op het terras van de Meierei waar we af en toe wat zon hadden en wandelden vandaar verder door het Stazerwald waarbij we eerst (net als deze ruiter) langs de Stazersee kwamen.
Buiten het Stazerwald gekomen namen we eerst nog een korte rustpauze bij deze fraaie bank die bij de houtvesterij van het Stazerwald te koop is:
We gingen daarna bij Uondas (=golf) in Celerina buiten zitten om wat te eten en we bestelden "Flammkuchen" wat we een vorig jaar (toen het daar nog La Cuort heette) ook deden en daar hadden we een goede herinnering aan en ook nu was het weer prima:
Links de Capricioso (met mozzarella en tomaten) en rechts de Engiadina (met Engadiner kaas en "Schnittlauch").
Vanaf Celerina namen we de bus terug naar St.Moritz maar stapten al bij de COOP uit om daar nog wat boodschappen te doen. Vandaar liepen we via de bakker terug naar Residenz am See waar we de rest van de dag doorbrachten. Het was een aardige dag maar met minder zon dan ze gisteren beloofden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten