donderdag 11 augustus 2011

Veel blauwe en bijna geen witte lucht!

Het zag er vanochtend prachtig uit (al waren er wel wat wolkjes gekomen) en we besloten dus naar Morteratsch te gaan. We namen na ons ontbijt en het klaarmaken van de lunch de bus naar Bahnhof en vandaar de trein naar Tirano (al gingen we daar niet zover mee!)
En hier rijdt onze trein, getrokken door twee fraai geschilderde motorwagens, net over het Inn-viaduct.
Net na aankomst op station Morteratsch zagen we deze wereldreiziger op het perron staan:
We wandelden een heel stuk in de richting van de gletscher en hier is dan een kijkje op de bergen boven de Morteratsch-gletscher die prachtig afstaken tegen de strakblauwe lucht die we hier steeds hadden:
Vlak voor de ingang (of uitgang) van het Morteratsch-dal is een steile rotswand die veel wordt gebruikt voor kletteroefeningen:
Op de terugweg naar hotel Morteratsch viel mij een den op met een heleboel kleine dennenappeltjes waarvan er hier één te zien is.
We hadden vandaag al een paar keer de fraaie nieuwe 3 wagen treinstellen van de Berninabaan gezien die ook in staat zijn behoorlijk lange treinen te trekken en hier is dat te zien aan één van de treinen die in Morteratsch aankwam.
Toen we terug waren in St.Moritz met een trein die ook door zo'n treinstel werd getrokken heb ik tijdens het wachten op de bus die ons naar St.Moritz Bad zou brengen nog een foto gemaakt van de toren van het station, waarop je met enige moeite nog kunt zien dat Sint Mauritius de beschermheilige van St.Moritz is.
In het appartement eerst nog wat gedronken, daarna naar de COOP om nog wat boodschappen te doen en na de borrel gegeten: canneloni met sla en mango/yoghurt toe. En nu dus weer gewerkt aan de blog voor deze dag ècht om is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten