woensdag 17 augustus 2011

Weer een prima dag

Het was vanochtend wwe prachtig weer en omdat we daar dit jaar nog helemaal niet geweest waren besloten we naar Pontresina te gaan. Na het ontbijt maakten we dus ons brood klaar en namen de bus nar de Schulhausplatz waar we overstapten in de bus naar Pontresina. Vanaf de Post liepen we langzamerhand (hier en daar winkeltjes kijkend en foto's makend) naar beneden.
We waren daar vroeger nooit in geweest maar we ontdekten dat Pontresina een erg mooi Katholiek kerkje heeft waarvan de deur automatisch opent wanneer je die nadert:
Op de toegangsdeuren zijn een aantal bronzen medaillons aangebracht die de hoofddeugden uitbeelden en in de kerk zijn mooie gebrandschilderde ramen die doen denken aan die van de St.Karl in St.Moritz Bad:
Een eindje verder dronken we koffie in het leuke tuintje van het Sporthotel waar we onder deze fraaie lijsterbes zaten:
Toen die op was liepen we verder door Pontresina. Vlak voor we Pontresina uitliepen was er dit doorkijkje bij de "luchtbrug" tussen het Schloss Hotel en het (vroegere?) hotel Weisses Kreuz:
Een eindje verder aten we op een bankje (in de schaduw van een grote den) ons brood op en genoten van de steeds veranderende wolkenvormen zoals deze achter de toren van het SchlossHotel:
Het was een stuk met veel vacantiewoningen en prachtige tuinen: zie hier een kleine akelei die we daar zagen:
We wandelden daarna verder naar de bushalte bij Punt Muragl en daar bleek dat onze bus over 4 minuten aan zou komen! Timing!
In St.Moritz gingen we eerst naar het appartemen en dronken daar koffie en thee (geen prijzen voor wie raad wat voor wie was!)
Daarna deed ik nog wat boodschappen bij de COOP, werkte wat aan de foto's en maakten we het avondeten klaar: kip/entrecote, pommes duchesses en sla, yoghurt/ mango toe.
En daarna belden we Margrit met wie het na haar knieoperatie van vanmorgen gelukkig goed gaat.
Morgen de laatste hele dag in St.Moritz!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten